Catégories
Recèptas de la meme Loisa

La sopa e lo chabròl

Publié : 2009-02-06


Tres litres d’aiga Una culhièra d’òli Un porrat Tres pastenajas Una raba Un chaul Una ponhada de mongetas Un bocin de coja Cinc pom’ei terra Sal, pèbre Una carcassa de canard Pan nègre Vin roge. La sopa : Copar lo porrat, las pastenajas, lo chaul e la coja en petits bocins. Far fricassar aquelas legumas dins l’òli, salar e pébrar un pauc. Los botar dins l’aiga freda salada, amb la raba copada, las mongetas e la carcassa. Far còser un’ora a petits bolhons. Botar las pom’ei terra, e far còser vint minutas de mai… « A pus pres ! », çò-disiá la Loisa. Tirar las pom’ei terra per las minjar en salada. Copar de talhons fins de pan nègre dins la sopiera. Lo pepe Charles disiá a la Loisa : « Vai t’en copar la sopa, paura femna ! » Boidar lo bolhon bulhent sus lo pan, e botar lo cuberton cinc minutas per zo far bonhar. Servir dins de las sietas prifondas, … BON APETIS ! « Minjas petits ! », çò-disiá tauben lo pepe. Lo chabròl : Quand demòra nonmas un fons de bolhon dins la sieta, boidar un pauc de vin roge, que deu estujar la culhièra. Remudar un pauc. Bevetz lo tot ! …